1. December 2023

Bamboozled: Gavin Andresen siger, at han kunne have været narret af Craig Wright, BSV-supportere taler

I denne uge er en række Kleiman v. Wright-sagsanlæg offentliggjort og er nu tilgængelige for offentlig visning. Én specifik deposition med den tidligere Bitcoin Core-leder, Gavin Andresen, rejser tvivl om påstanden om, at Wright er Satoshi Nakamoto. Derudover har Bitcoinsv-supporteren Daniel Krawisz talt om Wright og nævner, at der er ”plagiering i flere af Craig Wrights værker.”

I godt over fem år nu har Craig Steven Wright offentligt hævdet, at han opfandt Bitcoin, og at han er Satoshi Nakamoto

Denne påstand har skubbet Wright for retten, fordi familien til den nu-afdøde Dave Kleiman mener, at Wrights flerårige forretningsforhold til Dave betyder, at de begge skabte Bitcoin. Den tilsyneladende historie er blevet debunked så meget, at det større kryptomiljø ikke tror på noget af Wrights fortællinger.

Denne uge er der offentliggjort en række indskud, og en interessant stammer fra den tidligere Bitcoin Core blyholder Gavin Andresen. I maj 2016 kom Andresen pludselig ud og fortalte offentligheden, at han troede, at Wright var Satoshi. Dog ikke længe efter forklarede han, at han måske var forvirret. Samme dag sagde Andresen, at han troede, at Wright var Satoshi, Bitcoin Core-udviklere fjernede Andresens Github forpligter privilegier til Bitcoin-kodebasen. Ingen har virkelig diskuteret sagen med Andresen indtil nu i det mindste offentligt.

Bamboozled: Gavin Andresen siger, at han kunne have været narret af Craig Wright, BSV-supportere taler
Australske Craig Steven Wright har hævdet, at han er Satoshi Nakamoto i de sidste fem år, men har endnu ikke beviset det for det større cryptocurrency-samfund.

Da han blev spurgt om det bestemte tidspunkt, sagde Andresen, at han kunne have været narret. ”Der er steder i den private beviser-session, hvor jeg kunne have været narret, hvor nogen kunne have slukket den software, der blev brugt, eller måske den bærbare computer, der blev leveret, ikke var en splinterny bærbar computer, og den var blevet manipuleret med på en eller anden måde. Jeg var også jetlag, ”sagde Andresen i depositionen.

Han tilføjede:

Jeg var ikke i hovedområdet for dette vil bevise for verden, at Craig Wright er Satoshi Nakamoto. Jeg var i hovedområdet for, ved du, dette vil bevise mig over en rimelig tvivl om, at Craig Wright er Satoshi Nakamoto. Og min tvivl opstår, fordi det bevis, der blev præsenteret for mig, er meget forskelligt fra det pseudobevis, der senere blev præsenteret for verden.

Den Hele deposition er meget lang, og det diskuterer en række forskellige møder. Generelt, da han blev spurgt om Wrights Satoshi-historie, sagde Andresen, at han var i tvivl. ”Jeg har mange, mange tvivl i mit hoved om, hvilke dele af – Hvilke ting Craig fortalte mig er sandt, og hvad der ikke er sandt,” udtaler Andresen yderligere. Andresens deposition ændrer muligvis tankerne hos mange hardcore-tilhængere. På trods af det faktum, at en lang række BSV- tilhængere elsker Wright og følger hans hver eneste bevægelse, er der en række individer, der har fordømt ham og ønsker at fokusere på bare BSV .

En person, der har været vokal om Craig Wright for nylig, er den velkendte Bitcoin-talsmand Daniel Krawisz . Krawisz støtter Bitcoinsv ( BSV ) og i fortiden favoriserede han Craig Wright. Men for nylig har Krawisz talt imod Wright og hans historie. Den 28. juni twitrede Krawisz:

Der er plagiering i flere af Craig Wrights værker. Det er let at se, hvis du ser. Eksempel. Det ville være meget bedre, hvis folk stoppede med at behandle ham som en helt og bare gjorde bitcoin succesfuldt på egen hånd.

Der har været mange svar på Krawisz’s tweets om Craig Wright og endda en svar-tweet fra milliardærspilmogulen Calvin Ayre. Mange mennesker takkede Krawisz for at være ærlige, selvom de sagde, at de ikke kunne lide BSV . Andre forklarede, at den eneste grund til, at BSV eksisterer, er på grund af Craig Wright. ” BSV findes på grund af Craig Wright, også påstanden i dens navn. Du blev bamblet, ” skrev en person til Krawisz.